Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

20 Stille Kern 2

Struinen door het groene hart van Flevoland

12,7 km

Tuurtoren

Het Horsterwold, is één van de mooiste natuurgebieden van Flevoland. Tussen 1973 en 1985 werd hier één van de grootste loofbossen van Europa ingeplant. Het centrale deel van het bos, De Stille Kern, werd daarna ingericht met plassen en veel struikgewas. Het gebied is uniek, niet alleen vanwege de variatie die je onderweg aantreft maar ook omdat je hier als wandelaar mag afwijken van de gebaande paden.

En dat is net wat we gaan doen. Vanaf de Bingelweg wandelen we langs plassen in het gebied. Daarna struinen we langs de rand van een kleinere plas. Daarna gaan we naar de plassen ten noorden van de Flediteweg. En daar kun je zien wat je kunt doen met een voormalig betonfietspad. Daarna struinen we wederom langs de randen van de plassen, beklimmen de Tuurtoren en genieten van de ruige natuur. En als je geluk hebt tref je er een kudde konikpaarden aan. De Stille Kern leent zich bij uitstek om te onthaasten.

N.B. De route kan in de winter en na een regenperiode hier en daar drassig zijn.

Start- en eindpunt:
Parkeerplaats Bingelweg, Spiekweg 3896 LS Zeewolde.

Openbaar vervoer:
Bushalte Slingerpad, buslijnen 160 vanuit Almere of Zeewolde en 142 vanuit Nijkerk of Harderwijk via Zeewolde. Zie aanlooproute in routebeschrijving.

Horeca: geen

Onverhard: 75%

Downloads: