Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

01 Zuigerplasbos

Zuigerplasbos, Batavia en IJsselmeerkust.

Lengte: 18,5 km

We gaan een wandeling maken aan de noordkant van Lelystad met een uitstapje naar de replica van het VOC-retourschip ‘Batavia’, het koopjescentrum Bataviastad en het Houtribstrand. Vaak wordt Flevoland omschreven als kaal en saai, waarbij moderne windmolens het landschap bepalen. Deze wandeling laat zien hoe verrassend groen en afwisselend Flevoland kan zijn.

Het Zuigerplasbos werd aangelegd rond een plas die ontstaan is door de winning van zand ten behoeve van de aanleg van dijken in het IJsselmeer. Het bos is het grootste stadsbos van Lelystad, waar inwoners van de stad graag hun hond uitlaten of een lekkere wandeling gaan maken. Ook passeren we het Belevenissenbos, een speelbos waar kinderen zich kunnen uitleven.

Langs de kust komen we niet alleen langs de Batavia en door Bataviastad, maar doorkruisen we ook een duinlandschap en passeren we een strandje en een jachthaven. De route is ook te combineren met het bezoek aan het museum Batavialand.

Start- en eindpunt: Scholengemeenschap Lelystad, Kofschip 1, 8223 EZ Lelystad

Parkeren: In de omgeving van de school

Openbaar vervoer: Vanaf station Lelystad lijn 4 naar Lelycentre, halte Gooisebrug. Terug opstappen bij halte Rotondebrug.

Horeca onderweg: Diverse gelegenheden nabij Bataviastad, Eetcafé @ The Beach (Houtribstrand), Aan Ut Water (Flevo Marina).

Percentage onverhard: 70%

Downloads: