Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

35 Pampushout

Van plassen naar scheepswrakken

14,5 km

We maken een mooie wandeling door de bossen ten noorden van Almere Poort. Pampushout wordt in de toekomst de groene overgangszone tussen de stadsdelen Almere-Poort en Almere-Pampus. Maar zover is het nog niet. Vanaf de begraafplaats wandelen we noordwaarts richting de Noorderplassen en gaan daarna naar het noordelijk deel van Pampushout. Hier moest in 1992 de Floriade worden gehouden, maar toen ging de organisatie naar Zoetermeer. Nu kun je hier lekker struinen over onverharde paden door een gevarieerd bos, met hier en daar uitzicht op de Oostvaardersdijk. Daarna verlaten we het bos om via de Botterweg het zuidelijk deel van Pampushout te bereiken.

Hier zijn na de drooglegging van Zuidelijk Flevoland diverse scheepswrakken gevonden. Onderweg passeren we er een, die herkenbaar is als een heuvel met daarbij een blauw-witte paal met een scheepje erop. We via een gravelpad en graspaden doorkruisen we het bos en wandelen we langs bos- en akkerranden terug naar het beginpunt.

Start en eindpunt: Parkeerplaats Begraafplaats Almere, Kruidenweg 3, 1312 SR Almere

Openbaar vervoer: Vanaf station Almere Centrum richting Muziekwijk (lijn M3) en Noorderplassen (lijn M6), halte Beatrixpark.

Parkeren: Op de parkeerplaats van de begraafplaats.

Horeca: geen

Onverhard: 70%

 

Downloads: