Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

B14 Oudenbosch

Een pelgrimage vanuit het Rome van de Lage Landen

18,1 km

Wie het centrum van Oudenbosch binnenloopt wordt overweldigd door de veelheid aan religieuze gebouwen. Vooral vanwege de “Sint Pieter” (de Basiliek van H.H. Agatha en Barbara) wordt de plaats ook wel het Rome van de Lage Landen genoemd. Voordat we op bedevaart gaan naar Zegge en Bosschenhoofd bezoeken we de bijzondere basiliek en maken een rondgang langs het Instituut Louis, het internaatcomplex van de Broeders van Oudenbosch, alwaar we een kleinere versie van de basiliek aantreffen.

We wandelen naar Zegge om daar de kapel van Onze Lieve Vrouw van de Zeg te bezoeken om daarna verder te lopen naar Bosschenhoofd, waar zich bij de kerk een kapel bevindt die is gewijd aan de Heilige Clemens Maria Hofbauer, patroon van Hopeloze Zaken. Hier kun je troost vinden bij iemand die tijdens zijn leven ook diverse mislukkingen moest ondergaan. Na terugkomst in Oudenbosch is er wellicht nog tijd over om het Zouavenmuseum te bezoeken.

Start- en eindpunt: NS-station Oudenbosch.

Parkeren: Bij NS-station Oudenbosch.

Horeca:
Diverse horeca in Oudenbosch.
Café Kerkzicht, Onze Lieve Vrouwestraat 110, 4735 AG Zegge.
Snackbar Pico, Pastoor van Breugelstraat 80, 4744 AE Bosschenhoofd.

Wanneer te bezoeken:
De basiliek van Oudenbosch is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.30 (van oktober tot Pasen 16.00 u).
De kapellen in Zegge en Bosschenhoofd zijn dagelijks geopend.
Op 31 mei wordt ’s avonds in Zegge een Mariaprocessie gehouden.

Download de routebeschrijving met routekaart.

Download de gps-track.