Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

25 Lepelaarplassen

Wilgenbos, Vaartsluisbos, Noorderplassen

11,8 km

Na het droogvallen van Zuidelijk Flevoland ontstonden er nabij het gemaal De Blocq van Kuffeler enkele bijzondere natuurgebieden. Ten westen van de Lage Vaart vestigden zich in de overgebleven moerasgebied een kolonie Lepelaars, die het gebied zijn naam gaven. Ten oosten van de Hoge Vaart kwam rond een voormalige zandwinplas een oerbos tot ontwikkeling. Vanaf het informatiecentrum De Trekvogel passeren we eerst het gemaal en daarna doorkruisen we de graspaden door het ruige Wilgenbos, een echt pareltje.

Via het Wilgenpad door het Wilgeneiland en het Vaartsluisbos wandelen we naar de rand van Almere om daarna langs de Noorderplassen over de Trekvogelweg op weg te gaan naar de mooie Camping Waterhout. Na een verdiende rust maken we nog een mooie tocht naar de Lepelaarplassen. We bezoeken een vogeluitkijkhut en volgen een avontuurlijk graspad richting de dijk.

Start- en eindpunt:
Bezoekerscentrum De Trekvogel, Oostvaardersdiep 16, 1309 AA Almere

Openbaar Vervoer:
Buslijn M2 vanaf station Almere-Centrum richting Striphelden via Molenbuurt. Uitstappen bij Halte FBK Sportpark. Volg het Competitiepad (ca. 480 meter) en ga aan het eind rechtdoor over de Kaviaarstraat. Begin hier de wandelroute (in de routebeschrijving gemarkeerd met *).

Parkeren:
Bij De Trekvogel.

Horeca:
Bij De Trekvogel (in 2022 verrijst een nieuw gebouw met uitgebreider horecavoorzieningen).
Camping Waterhout, Trekvogelweg 10, 1316 AN Almere.

Onverhard: 55%

Downloads: