Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

Wilder Kaiser: Panoramaweg

Wandelen van Hartkaiser naar Söll

Tussen Kufstein en Kitzbühel bevindt zich een gevarieerd berglandschap waar het niet alleen in de winter goed skiën is, maar dat zich in de zomer ook goed leent voor wandeltochten van uiteenlopende aard. Met de gratis toeristenbus kun je in de zomer verschillende plekken toe in het Wilder Kaisergebied om een mooie, maar niet al te zware wandeling te beginnen in een fabelachtig berggebied.

Panoramaweg
De Panoramaweg begint in Ellmau. Daar neem je de Hartkaiserbahn, een tandradtreintje dat je brengt naar het begin van de wandeling, de op 1500 meter hoogte gelegen Hartkaiser. In de winter is dit een populair skioord, in de zomer een populair verblijfsoord voor gezinnen, die een bezoek brengen aan Elmi’s toverwereld. Al dan niet na een consumptie begin je aan een 12 kilometer lange wandeling naar Hochsöll. De route is niet zwaar. De eerste vijf kilometer loopt de route geleidelijk omhoog, daarna volgt een geleidelijke afdaling.

Bergmeertjes
Onderweg passeert de route enkele kleine bergmeertjes en horecagelegenheden. Het moet gezegd: ook voor de bergwandelaar heeft de wintersport zijn voordelen. Er zijn onderweg voldoende gelegenheden om even te stoppen om te genieten van het uitzicht.

Hexenwasser
Na ruim 12 kilometer komen we uit in Hochsöll. Net als bij de start is ook hier een pretpark: het Hexenwasser. Hier kan de wandelaar alle kanten op. Zo kun je de skilift nemen naar de top van de Hohe Salve, met 1829 de hoogste berg in de omgeving. Op het terras van het bergtoprestaurant kun je genieten van het uitzicht. Het is ook een favoriete vertrekplaats van paragliders, die je kunt volgen in hun lange afdaling naar het dal. Vanuit Hochsöll kun je de wandeling nog vervolgen met een 4,5 kilometer lange afdaling naar Skiwelt nabij het dorp Söll.

Afstand: 16,7 km.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Hoogste punt: 1651 m, laagste punt: 1157 m. Geleidelijke stijging in de eerste kilometers, daarna geleidelijke afdaling. Terrein: half verharde paden.

Bereikbaarheid: de wandelroute start bij het eindstation van de Hartkaiserbahn en eindigt in Hochsöll. Daar vertrekt de kabelbaan naar Söll. Ook is het mogelijk om verder af te dalen naar Söll.

Gelopen in: juni 2012.

Website.
GPS-track.