Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

23 Almeerderhout

De Kemphaan, Overvaartbos en Waterlandse Bos

15,5 km

We gaan een mooie wandeling maken door de stadsbossen van Almere. Vanuit het vaak drukke Stadslandgoed De Kemphaan gaan we eerst zuidwaarts. We passeren eerst nog enkele open plekken in het populaire stadsbos om vervolgens via een kronkelpaadje uit te komen op de Groenlingweg. Daar volgen we parallel aan het brede betonpad een ruiterroute om uit te komen bij de Vogelweg. Na de oversteek van de Hoge Vaart volgen we eerst een brede grasstrook langs de Vaart en daarna enkele bossen nabij de Almeerse nieuwbouwwijk Nobelhorst. Na het passeren van de hoge fietsbrug over de vaart volgen we leuke kronkelpaadjes door het Almeerderbos en het Waterlandse Bos. Onderweg kunnen we het onvoltooide kasteel van Almere bewonderen.

Via een breed onverhard pad, een restant van de oude Waterlandseweg, wandelen we naar de bossen van Overgooi en keren we via een berceau terug op De Kemphaan. Na een wandeling langs de chimpanseeverblijven van Stichting Aap keren we terug naar het stadslandgoed.

Start- en eindpunt: TOP Stadslandgoed De Kemphaan, Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere

Openbaar vervoer: Bushalte De Kemphaan, lijnen 159, 160 en 326 van/naar station Almere.
Komend vanuit Almere het pad volgen in rijrichting bus, trap af en linksaf tunnel Stevenspoort. Bij het houten huis ‘Plant de brand’ onder nummer 4 kunt u de met de route beginnen.

Parkeren: Bij TOP Flevoland en Buitencentrum Almeerderhout.

Horeca:
Buitencentrum Almeerderhout (bij de parkeerplaats).
Kip&Ei Dubbel-Op, Kemphaanpad 8, 1358 AC Almere.

Onverhard: 81%

Downloads: