Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

34 Cirkels en Kathedralen

Cirkelbos, Overgooische Zoom, Kathedralenbos

15,4 km

Ten zuiden van Almere wandelen we door twee landschapskunstwerken. Het Cirkelbos werd ontworpen door de landschapsarchitect Christiaan Zalm. De kern bestaat uit zeven cirkelvormige lanen. Verspreid in dit bos ligt het museumbos, bestaande uit kleinere landschapskunstwerken (boskamers) die het verhaal vertellen over verandering, tijd, groeiprocessen en beleving van het bos. Bijzonder is vooral het labyrinth, dat de moeite waard is om te doorkruisen. Centraal in het bos ligt de 29 meter hoge berg Almere Boven, dat uitzicht biedt op het zuidwestelijk deel van Flevoland.

Via het Natte Pad langs de Gooimeerbeek, die wordt gevoed door kwelwater, wandelen we naar het industrieterrein Stichtsekant om daar via de nieuwe fietsbrug over de Waterlandseweg en de Lage Vaart uit te komen in het Kathedralenbos, waar zich twee groene replica’s van de kathedraal van Reims bevinden. Een ervan bestaat uit 178 Italiaanse populieren, de andere is een grasveld in het bos.

Start en eindpunt: Shell Tankstation, Waterlandseweg 10, 1358 BJ Almere.

Openbaar vervoer: Halte Vogelweg. Buslijn 159 van station Almere-Centrum naar Harderwijk via Zeewolde, buslijn 160 van station Almere-Centrum naar Zeewolde of buslijn 326 vanaf station Almere-Centrum naar Blaricum.

Parkeren: bij het tankstation.

Horeca: geen; bij het tankstation is koffie, thee e.d. verkrijgbaar.

Onverhard: 66%.

 

 

Downloads: