Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

Wilder Kaiser: Söll

Wandelen op de Sunnseitweg en de Schattseitweg

Tussen Kufstein en Kitzbühel bevindt zich een gevarieerd berglandschap waar het niet alleen in de winter goed skiën is, maar dat zich in de zomer ook goed leent voor wandeltochten van uiteenlopende aard. Vanuit het dorp Söll zijn diverse gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Wil je een pittige wandeling maken, loop dan de ca. 12 kilometer lange Sunnseitweg. De ruim 10 kilometer lange Schattseitweg blijft in het dal en maakt een rondwandeling langs de schaduwzijde van Söll.

Sunnseitweg
Deze wandelroute wordt gemarkeerd met prachtige schilden met daarop een zon en de hoogte waarop je je bevindt. De wandeling begint in het centrum van Söll en voert langs de Grosse en Kleine Pölven. Onderweg kom je enkele horecagelegenheden tegen. Na het kapelletje van Lengau wordt het pad smaller en volgt een stevige klim gevolgd door een snelle afdaling. De wandelroute kent een hoogteverschil van ruim 300 meter. Na de afdeling volgt een wandeling door het dal, terug naar Söll. De laatste kilometers van de route zijn gelijk aan de eerste kilometers. Je kunt dan ookbeter vanaf het buurtschap Reid een andere weg terug naar Söll nemen.

Afstand: 11,7 km.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld. Hoogste punt: 1022 m, laagste punt 702 m. Terrein: verharde en half verharde wegen en bospaden.

Bereikbaarheid: de wandelroute start op het Wanderstartplatz Franzlhof in het centrum van Söll.

Gelopen in: juni 2012.

Website.
GPS-track.

Schattseitweg
Dit is een vlakke route rond Söll langs de schaduwzijde van het dorp. Ook dit is een educatieve route. Deze voert langs een imkerij met museum en over het Energiepfad. Langs dit pad staan zonnepanelen met informatie over nieuwe energiebronnen.

Afstand: 10,7 km.

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Hoogste punt: 782 m, laagste punt 599 m. Terrein: verharde en half verharde wegen.

Bereikbaarheid: wandelroute start bij het Dalstation van de Söller Bergbahn.

Gelopen in: juni 2012.

Website.

GPS-track.