Voorbij de begane paden
Voorbij de begane paden

19 Kotterbos

Een natuurboulevard aan de rand van de Oostvaardersplassen

11,2 km

Het Kotterbos is een gevarieerd loofbos aan de rand van de Oostvaardersplassen, in de nabijheid van Almere-Buiten. Vanaf de parkeerplaats nabij de Buitenring maak je een mooie wandeling door dit gevarieerde bos, met veel meidoorns en vlierbessen. Allereerst lopen we over twee uitkijkheuvels die uitzicht bieden op de Oostvaardersplassen. Daarna volgen we de natuurboulevard, een strook met heuvels en plassen die het bos doorsnijdt.

Via graspaden langs de Lage Vaart komen we uit bij een fietsbrug die ons aan de andere zijde van de vaart brengt. Daar volgen we een avontuurlijk pad in de bosstrook tussen de vaart en de A6. Via nog een stuk Kotterbos komen we weer terug op het vertrekpunt.

Start- en eindpunt:
Parkeerplaats Buitenringplaats (aan de rotonde in de Buitenring), 1226 CL Almere-Buiten.

Openbaar vervoer:
Lijn M2 vanaf station Almere-Oostvaarders, Bushalte Stripheldenbuurt-Oost. Loop in de richting van de verkeerslichten en sla hier RA. Volg de Carl Barksweg tot het einde. Sla dan LA en volg de André Franquinweg langs de vaart. Ga vervolgens RA over het fietspad (Gerard Monnikpad) en aan het einde RA, Kotterbosweg. Nabij de brug kun je de route beginnen bij punt 4. (ca. 960 m tot het begin van de route).

Horeca onderweg: Geen

Onverhard: 85%

Downloads: